2024
TEXTILIUM FUTURA JAAR

2024 wordt het eerste Textilium Futura Jaar, een jaar waarin er continu in de stad te genieten is van textiele kunst en innovaties in de textielindustrie. Het hoogtepunt in 2024 wordt de internationale Textilium Futura Week.

TEXTILIUMDAGEN IN 2024
De Wagenmakerij, Koepelhal en Hall of Fame vormen in 2024 het decor van de Textiliumdagen, het hoogtepunt waar we sinds 2021 naartoe werken en waar de drie rode draden van Textilium Futura samenkomen. We werken samen met gerenommeerde evenementen uit Nederland om een samensmelting te creëren naar een duurzame textielindustrie. 5 t/m 12 mei 2024 kunnen nationale en internationale gasten en consumenten presentaties, workshops, modeshows, lezingen, theater volgen en genieten van culinaire hoogstandjes. Maar ook een bezoek aan een van de bedrijven of de stad is natuurlijk mogelijk.

Met de combinatie van textieltechniek, kunst, theater, sport en spel zet Festival Textilium Futura de nieuwste ontwikkelingen in deze boeiende industrie en de staat Tilburg nationaal en internationaal op de kaart. Het brede scala aan activiteiten, mogelijkheden en samenwerkingen maakt het evenement bovendien toegankelijk voor een brede doelgroep. En met de juiste inzet, in de juiste vorm, op het juiste tempo en met de benodigde middelen kunnen we Textilium Futura zelfs een succesvol vervolg geven in andere Europese steden. Wil jij samen met Textilium Futura bijdragen aan een circulaire textielindustrie? Mail ons !
info@textiliumfutura.com