Evenementen 3 rows

13 & 14 mei, Piushaven Tilburg   TEXTOUR 2023

13 & 14 mei, Piushaven Tilburg TEXTOUR 2023

De Textour 2023 vindt dit jaar plaats op 13 & 14 mei van 12:00 tot 17:00 uur. Deze gratis toegankelijke wandelroute vindt dit jaar plaats aan de Piushaven in Tilburg.

De Textour is een onderdeel van het Festival Textilium Futura in de vorm van een inspirerende wandelroute met presentaties over textiele kunst en ontwikkelingen in de textielindustrie op het gebied van technologie en duurzaamheid. Bedrijven, kunstenaars en opleidingen zijn zichtbaar in diverse vormen. Dit jaar wordt de Textour ook aangevuld met leuke kraampjes, workshops kun je textiel inleveren en kun je middels lezingen inzichten in de Textielindustrie en de problematiek waar ze mee te kampen hebben krijgen.

De Tour is gratis, voor enkele punten zoals workshops en lezingen kan men kaartjes kopen. Naar het programma

medio mei 2024 TEXFAB BUSINESS EVENT

medio mei 2024
TEXFAB BUSINESS EVENT

Evenement voor nationale en internationale textielexperts, opleidingen, business en politiek. Over Europese wetgeving, plannen, activiteiten en mogelijkheden. Textilium Futura werkt hierbij nauw samen met Midpoint Brabant Circulair

2024TEXTILIUM FUTURA JAAR

2024
TEXTILIUM FUTURA JAAR

2024 wordt het eerste Textilium Futura Jaar, een jaar waarin er continu in de stad te genieten is van textiele kunst en innovaties in de textielindustrie. Het hoogtepunt in 2024 wordt de internationale Textilium Futura Week.

TEXTILIUMDAGEN IN 2024
De Wagenmakerij, Koepelhal en Hall of Fame vormen in 2024 het decor van de Textiliumdagen, het hoogtepunt waar we sinds 2021 naartoe werken en waar de drie rode draden van Textilium Futura samenkomen. We werken samen met gerenommeerde evenementen uit Nederland om een samensmelting te creëren naar een duurzame textielindustrie. 5 t/m 12 mei 2024 kunnen nationale en internationale gasten en consumenten presentaties, workshops, modeshows, lezingen, theater volgen en genieten van culinaire hoogstandjes. Maar ook een bezoek aan een van de bedrijven of de stad is natuurlijk mogelijk.

Met de combinatie van textieltechniek, kunst, theater, sport en spel zet Festival Textilium Futura de nieuwste ontwikkelingen in deze boeiende industrie en de staat Tilburg nationaal en internationaal op de kaart. Het brede scala aan activiteiten, mogelijkheden en samenwerkingen maakt het evenement bovendien toegankelijk voor een brede doelgroep. En met de juiste inzet, in de juiste vorm, op het juiste tempo en met de benodigde middelen kunnen we Textilium Futura zelfs een succesvol vervolg geven in andere Europese steden. Wil jij samen met Textilium Futura bijdragen aan een circulaire textielindustrie? Mail ons !
info@textiliumfutura.com