Oproep: lever je oude voetbal in (en ontvang een nieuwe) voor duurzaam Willem II-standbeeld
Textilium

Oproep: lever je oude voetbal in (en ontvang een nieuwe) voor duurzaam Willem II-standbeeld

Gaaf initiatief! Er wordt een duurzame mantel gemaakt voor het standbeeld van Koning Willem II op de Tilburgse Heuvel. De mantel bestaat onder andere uit gebruikte voetballen. Voor dit mooie project heeft de Tilburgse kledingontwerpster Bo Broers gebruikte voetballen nodig. 

En dus is de oproep om je leren gebruikte voetballen op zondag 11 april tussen 12:00 – 16:00 uur in te leveren op de Heuvel bij het standbeeld van Willem II. Wanneer je jouw oude voetbal (waar wellicht een hoop herinneringen bij horen) inlevert, vertrek je gelukkig niet met lege handen. CVB Ecologistics stelt in totaal namelijk zo’n 200 voetballen ter beschikking. Deze nieuwe voetbal krijg je kosteloos mee op 11 april bij het inleveren van je oude voetbal.

Onderdeel van Textilium Futura

Het ontwerp en de realisatie van een duurzame mantel voor het standbeeld van Koning Willem II is onderdeel van het project Textilium Futura. Want: Tilburg is natuurlijk een textielstad en dat mogen we veel meer laten zien. Met dat idee organiseert Textilium de komende jaren verschillende evenementen. 

Willem II standbeeld

Een van deze events is de Textour op 28, 29 en 30 mei. Via een “wandelroute” kun je op 13 plekken in de stad genieten van een palet aan textiele kunst en presentaties over hoe de textielindustrie steeds duurzamer wordt. De punten kun je straks vinden op de site van Textilium.

Uiteindelijk vindt de apotheose plaats in 2024. Dan is Tilburg een week hét podium waar heel de internationale textielindustrie de nieuwste duurzame ontwikkelingen bij het maken van stoffen laat zien. 

Willem II belangrijk in Tilburg

Uiteraard is voetbalclub Willem II belangrijk voor de stad Tilburg. Daarom wordt de Tilburgse voetbalclub aangehaakt bij Textilium Futura en de Textour. Zo wordt er – naast de mantel van het beeld – tijdens de Textour een intentieverklaring getekend tussen Willem II en Midpoint Brabant. Deze partijen gaan zich namelijk hard maken voor een duurzamer Willem II.