Leuk dat je naar ons verhaal wilt luisteren!
Wij zijn refurbkicks en wij geloven in een schoenenindustrie zonder afval. Wist je dat er nu meer dan 400 miljoen schoenen per jaar op de afvalberg belanden?

Dat moet anders.
Hoe?
1. Wij bieden producenten een circulaire oplossing voor de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (de UPV) in de vorm van refurbishen en recyclen van schoenen. De UPV zegt namelijk dat de producent verantwoordelijk wordt voor het reduceren van de afvalberg die in de keten ontstaat. Namens de producent zetten wij een slim retoursysteem op waarmee we schoenen inzamelen om zo hoogwaardig mogelijk te verwerken. Eerst refurbishen en als nieuw terug op de markt brengen of als dat niet gaat brengen we de schoen terug tot grondstoffen (recyclen) die gebruikt worden om nieuwe schoenen mee te maken.

2. Daarnaast helpen we de consument om langer te genieten van sneakers door biobased schoonmaakartikelen en technieken aan te bieden.

Wat levert dit op?
– Door sneakers een tweede en een langer leven te geven, betekent dat de zogenaamde kop van de keten wordt overgeslagen en dat betekent een CO2-uitstoot vermindering van meer dan 80%.
– We voorkomen onnodig afval waarmee we de wereld vervuilen
– We helpen producenten om te kunnen voldoen aan de nieuwe UPV regels.
– En natuurlijk een mooiere wereld voor de volgende generaties.

Doe je mee?
Let’s go zero waste!